tirsdag 4. oktober 2011

Hellas 2011 Del 2

Da var det vel på tide å komme med noen flere bilder fra Hellasturen. Denne gangen kommer det noen bilder av bygninger som jeg kom over der og som jeg syns var fotovennlige.Det er utrolig mange flotte, gamle bygninger på Rhodos. Arkitekturen der bærer preg av at øya har tilhørt flere nasjoner opp gjennom historien. Utenom de typisk greske bygningene er det kanskje den Tyrkiske arkitekturen som er mest synlig.

Nikon 18-105 f/3,5-5,6 ( f/9, 1/125sek, 200 ISO)


 Ingen etterbehandling på dette bildet, men det er brukt polariseringsfilter. Derfor får bildet en veldig skarp blåfarge på himmelen. Mulig jeg kunne beskjært bildet litt på høyre side, men syns det var greit nok i original versjon. Flott bygg med mange "krinkelkroker".


Nikon 18-105 f/3,5-5,6 ( f/5,6, 1/2000sek, 400 ISO)

Disse bygningene ligger inne i gamlebyen på Rhodos. Klokketårnet er det høyeste bygget i gamlebyen. Vi var oppe i dette tårnet og det var en fantastisk utsikt der i fra, selv om de gamle tretrappene var i trangeste laget og lagde lyder som hørtes ut som om hele bygget var på vei til å kollapse. Jeg syns bildet fikk fine fargetoner som er med på å gi det en "gammel følelse", noe som passer bygningen godt.

Nikon 18-105 f/3,5-5,6 ( f/7,1, 1/320sek, 200 ISO)

Bildet ble litt mørkt, men jeg liker likevel tonen i det. Jeg prøvde å justere eksponeringen, slik at det ble lysere, men det førte til at bildet mistet mye av fargene. Tårnet som ligger ca midt i bildet er klokketårnet som er på bildet over. Man ser også muren som omslutter gamlebyen nederst i bildet.

Nikon 18-105 f/3,5-5,6 ( f/7,1, 1/160sek, 200 ISO)

Denne fortifikasjonen lå helt ytterst i innseilingen til havnen i Rhodos, Mandraki. Bildet et tatt fra en annen borgmur som også ligger ytters på en odde i havnen. Det var fint, mykt lys denne kvelden.

Det kommer nok fler innlegg i serien fra Hellas etter hvert. Jeg har noen flere bilder fra gamlebyen, som jeg tror ble ok. Å så var vi på besøk i sommerfugldalen, der jeg også tok en del bilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar